Spännband och Spännremmar För Lastsäkring

Det finns idag flera olika typer av företag som tillverkar snygga spännband som är till för lastsäkring vid transport. Dessa är vanligtvis färgkodade så att man vet vilken typ av spännstyrka de är avsedda för. Det är inte alltid lätt att välja ett spännband av kvalité. spännband

Det finns flera olika typer av spännband beroende på vad du behöver för att kunna säkra din last. Det vanligaste är spännband som tål upp till 400kg. Dessa passar perfekt om du exempelvis vill transportera något på ett lastbilsflak eller liknande. Banden kommer normalt i längder om 2 till 4 meter. Detta är oftast tillräckligt för vanliga privatpersoner.

Detaljer att tänka på vid köp av spännband

De spännen som sitter på banden bör vara tillverkade av stål för att kunna ge den hållfasthet som krävs vid längre och krävande transporter. Du bör veta om att spännbanden bör kunna hålla kvar lasten med full kraft framåt och hälften av kraften åt sidorna och bakåt. Det finns flera olika typer av lastsäkringar och rekommendationer från EU gällande hur du ska säkra din last före avfärd. Glöm ej att ta reda på exakt hur detta ska gå till och att du dubbelkollar varje surrning så att det inte finns något som kan lossna.

Förutom spännband så är det bra att ha en bandsträckare. Dessa gör så att du kan få din last tryggt surrad när du fraktar saker på taket av din bil. Det är speciellt viktigt att använda om du använder sådant som kan glida ut. Den främsta leverantöreren av spännband är fasty.se, som har ett brett sortiment av olika typer av spännremmar.

Osäkrad last är en trafikfara för både dig som transportör och för eventuella medtrafikanter. Om du inte tänkt att frakta något på taket så kan du använda en pumpbandsträckare. Detta redskap ser till att ditt spännband sitter rejält spänt och på plats under hela resans gång.

Reklam med logoband

logobandOm du har intresse för design eller bara reklam så kan ett logoband från fasty.se vara den bästa lösningen. Detta kan bli mycket lönsamt om du driver ett företag och vill synas med din verksamhet. Det är inte heller ovanligt att logoband delas ut vid olika typer av mässor. Logobanden fungerar givetvis som spännband och du kan få dem med tryck på.

För upphängning av kablar kan det vara lämpligt att använda sig av kabelband. Dessa kan med fördel även märkas upp med en egen logo.

Förhoppningsvis har du lärt dig något om fördelarna med att använda olika typer av spännband se till att du och din last åker säkert på vägarna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *